0000

Hoe werkt het?

Inschrijven als woningzoekende

Op deze website kunt u zich inschrijven als woningzoekende bij Huren Noord-Veluwe. Dit kan alleen als u:

- 18 jaar of ouder bent;
- in Nederland mag wonen.

Als u zich inschrijft, krijgt u via de mail een inschrijfbewijs. Hierop staan onder andere uw inschrijfnummer en inschrijfdatum. Controleer regelmatig of uw gegevens nog kloppen. Een inschrijving kost € 10,- per jaar.

Heeft u zich ingeschreven? Vul dan direct uw inkomensgegevens in bij 'Mijn inkomen'. Doet u dit niet? Dan kunt u niet reageren op het woningaanbod.

Kloppen uw gegevens niet, dan kan een corporatie u geen woning aanbieden. De corporatie kan u zelfs uitschrijven als woningzoekende bij Huren Noord-Veluwe. Zijn uw gegevens veranderd? Log in en u kunt ze zelf veranderen.

Woning zoeken

Onder het aanbod vindt u alle woningen die vrijkomen. Iedere werkdag kan er nieuw aanbod zijn. Wij adverteren de woningen op drie manieren:

null                               Via inschrijfduur
Corporaties verdelen de meeste woningen via inschrijfduur. Uw inschrijfduur start op de dag dat u zich inschrijft. De woningzoekende met de langste inschrijfduur, die voldoet aan de voorwaarden, krijgt de woning.
 
null

Via loting
Staat u nog niet zo lang ingeschreven? Reageer dan op lotingwoningen. Hierbij is uw inschrijfduur niet belangrijk. De woning gaat naar de woningzoekende die wordt geloot door het systeem. Iedereen die reageert, heeft dus evenveel kans. De corporatie kijkt wel of u voldoet aan de voorwaarden voor de woning.                 

nullVia eerste reageerder
Reageert u als 1e op de woning en voldoet u aan de voorwaarden? Dan krijgt u de woning. Uw inschrijfduur is dus niet belangrijk. Corporaties verdelen alleen vrije sector woningen en garages op deze manier. Een vrije sector woning is een woning met een hogere huurprijs.
 


Tip: maakt een zoekprofiel aan! In uw zoekprofiel vult u in wat voor woning u zoekt. U ontvangt een email (tipbericht) als er een woning vrijkomt die bij u past. Zet niet te veel details in uw zoekprofiel. Anders mist u misschien een passende woning.  

Zoekt u een woning via '1e die reageert'? Kijk dan regelmatig naar het aanbod van woningen. Wacht niet op een tipbericht, want dan bent u misschien al te laat. 

 

Passend toewijzen

Sociale huurwoningen hebben een huurprijs tot € 808,06 (prijspeil 2023). Uw huurprijs moet passen bij uw inkomen. Dat heet passend toewijzen.

Log in op Mijn overzicht. U ziet dan advertenties van woningen die passen bij uw inkomen.
Let op: Zorg ervoor dat uw inkomen goed staat ingevuld. Anders ziet u woningaanbod dat niet bij uw inkomen past en kan de corporatie u afwijzen als nieuwe huurder.

Is uw inkomen te hoog voor een sociale huurwoning? Kijk dan bij de vrije sector woningen. Dit zijn woningen met een huurprijs boven de € 808,06. Corporaties kunnen hierbij extra voorwaarden stellen. Dit leest u in de advertentie. 

U heeft interesse in een woning

Ziet u een woning die bij u past?  Dan kunt u inloggen en direct reageren op de advertentie van de woning. In elke advertentie staat tot welke datum u kunt reageren. 

U kunt op maximaal twee woningen tegelijk reageren. Dit geldt voor woningen die we via inschrijfduur of loting aanbieden.

U krijgt een woning

De corporatie neemt contact met u op als u een woning kunt krijgen. De corporatie controleert wel eerst uw gegevens. U moet in ieder geval een inkomensverklaring meenemen. Deze vraagt u op bij de Belastingdienst. Uw inkomensverklaring mag niet ouder zijn dan een jaar.

Reageer altijd op een aangeboden woning, ook als u geen interesse meer heeft. De corporatie kan de woning dan aan iemand anders geven. Als u niet reageert, kan de corporatie een blokkade op uw inschrijving bij Huren Noord-Veluwe zetten. U kunt reageren via de pagina Aangeboden woningen.

Wat is een blokkade? Een blokkade betekent dat u tijdelijk niet meer op woningen kunt reageren. De corporatie geeft u een blokkade als u te vaak niet reageert op een aanbod van een woning. Als u in 3 maanden, 2 maal niet reageert, krijgt u een blokkade. Deze verdwijnt vanzelf na 3 maanden. Daarna kunt u weer op woningen reageren.

U tekent het huurcontract

Als uw gegevens kloppen en u wilt de woning, dan tekent u het huurcontract. De corporatie maakt hiervoor een afspraak met u.

Als u het huurcontract tekent, vervallen uw inschrijving én uw inschrijfduur. U staat dan niet meer als woningzoekende ingeschreven bij Huren Noord-Veluwe.

U kunt zich op elk moment opnieuw inschrijven. Uw inschrijfduur begint dan ook opnieuw.

Uw inschrijving vervalt

Uw inschrijving wordt beeïndigd als u:

- een huurcontract tekent bij een van de corporaties;
- uw inschrijving niet verlengt;
- zich uitschrijft bij Huren Noord-Veluwe.

Als u een garage accepteert, dan vervalt uw inschrijving niet.