0000

Hoe moet ik inschrijven en/of inloggen? Hoe moet ik betalen en/of verlengen?
Scroll voor uitleg naar beneden om de filmpjes hierover te bekijken.

Hoe werkt het?

Inschrijven als woningzoekende

Op deze website kunt u zich inschrijven als woningzoekende. Dit kan als u 18 jaar of ouder bent en in Nederland mag wonen. Een inschrijving kost € 15,- per jaar.

Na uw inschrijving ontvangt u via e-mail een inschrijfbewijs. Hierop staan uw inschrijfnummer en de inschrijfdatum. Controleer regelmatig of uw gegevens nog kloppen. Zijn uw gegevens niet juist, dan kan dat leiden tot het intrekken van een woningaanbieding of zelfs tot uitschrijving. Wijzigingen kunt u eenvoudig zelf doorgeven, door in te loggen op deze website.

Zoeken in de vrijkomende woningen

Onder Aanbod vindt u alle vrijkomende woningen. Iedere werkdag kunnen er nieuwe woningadvertenties zijn. Wij adverteren de woningen op drie manieren:


Via inschrijfduur
De meeste huurwoningen worden op deze manier toegewezen. Degene met de langste inschrijfduur die voldoet aan de voorwaarden krijgt de woning aangeboden.


Via loting
Staat u nog niet zo lang ingeschreven? Bij woningen die we via loting aanbieden, is inschrijfduur niet van belang. De woning gaat naar de passende woningzoekende die geloot wordt door het systeem. Iedereen die reageert, heeft evenveel kans.


Via eerste reageerder
De woningzoekende die als eerste reageert én aan de gestelde voorwaarden voldoet, krijgt de woning aangeboden. Uw inschrijfduur maakt niet uit. Deze verdeler wordt alleen gebruikt voor vrije sector woningen en garages. 
 

Wilt u een e-mail ontvangen als er een woning wordt geplaatst die aan uw wensen voldoet? En waarvoor u passend bent volgens uw verzamelinkomen, huishoudgrootte en leeftijd? Maak dan een zoekprofiel met tipbericht aan bij uw inschrijving. Maak uw zoekprofiel niet te specifiek om te voorkomen dat u aanbod dat wellicht passend is, niet per e-mail ontvangt. 

Bent u op zoek naar een woning via de verdeler eerste reageerder? Houdt dan het aanbod dagelijks in de gaten en wacht niet op het tipbericht. De tipberichten worden namelijk 's nachts verstuurd, waardoor er al reacties op een woning kunnen zijn als u het bericht ontvangt. 

Passend toewijzen

Sociale huurwoningen (met een huurprijs tot € 720,42, prijspeil 2019) moeten wij passend toewijzen. Dat betekent dat de huurprijs aansluit bij de hoogte van uw verzamelinkomen en uw huishoudgrootte. Bent u ingelogd op op de website als woningzoekende, dan ziet u onder passend aanbod alleen woningen met een huurprijs die bij uw situatie passen. 

Sociale huurwoningen zijn primair bedoeld voor woningzoekenden met een verzamelinkomen tot € 38.035,- (prijspeil 2019). Een beperkt deel van deze huurwoningen is beschikbaar voor woningzoekenden met een hoger inkomen.

Is uw inkomen te hoog voor de sociale huurwoningen? Dan zijn de vrije sector huurwoningen met een huurprijs boven € 720,42 wellicht interessant voor u. Corporaties kunnen hierbij extra eisen stellen. Dit staat dan in de advertentie. 

Belangstelling? Zelf reageren!

Hebt u interesse voor een woning en staat u ingeschreven als woningzoekende, dan kunt u inloggen en direct reageren op de advertentie. Bij elke advertentie staat tot wanneer u kunt reageren. Ook ziet u direct op welke plaats u voorlopig eindigt, al voordat u besluit te reageren. U kunt maximaal twee lopende reacties tegelijk hebben op de woningen die we via inschrijfduur of loting aanbieden.

Aanbieden van de woning

Komt u in aanmerking voor de woning, dan krijgt u bericht van de corporatie.

Voordat u de woning krijgt aangeboden, controleert de corporatie of al uw gegevens kloppen. Vraag in ieder geval uw meest recente inkomensverklaring op bij de Belastingdienst, zodat de corporatie uw inkomensgegevens kan toetsen.

Reageer altijd op een aangeboden woning, ook als u er (toch) geen belangstelling voor heeft. Dan kan de corporatie de woning zo snel mogelijk aan de volgende kandidaat aanbieden. Door te reageren voorkomt u ook, dat wij uw reacties tijdelijk blokkeren.

Huurovereenkomst tekenen

Wilt u de woning huren en u voldoet aan alle voorwaarden, dan kunt u de huurovereenkomst tekenen. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van de corporatie.

Uw inschrijving als woningzoekende vervalt na ondertekening van de huurovereenkomst. Wilt u in de toekomst opnieuw verhuizen, dan kunt u zich opnieuw inschrijven. U begint dan opnieuw met het opbouwen van inschrijfduur.

Vervallen van een inschrijving

Uw inschrijving vervalt als u een woning accepteert van een corporatie van Huren Noord-Veluwe of als u uw inschrijving als woningzoekende uitschrijft of niet verlengt. Uw inschrijving vervalt niet bij de acceptatie van een garage.