0000

Hoe moet ik inschrijven en/of inloggen? Hoe moet ik betalen en/of verlengen?
Scroll voor uitleg naar beneden om de filmpjes hierover te bekijken.

Voorzieningen

De voorzieningen vertellen u hoe toegankelijk een woning is voor ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Via de iconen ziet u meteen of een woning geschikt voor u is. Staat er geen icoon in de woningadvertentie, dan is de woning niet geschikt. Er zijn vier niveaus in de toegankelijkheid van een woning:

Niveau 1: Gelijkvloerse woning

 

 

 
De woning is geschikt voor bewoners met weinig beperkingen bij het lopen, of met een  beperkt uithoudingsvermogen (hart/longproblemen) waardoor zij geen trap meer kunnen  lopen. De woning heeft alle primaire voorzieningen (woonkamer, keuken, minimaal een  slaapkamer, badkamer en toilet) op de begane grond van de woning. Als de woning deel  uitmaakt van een groter woongebouw, gaat het om een benedenwoning of is de woning  per lift bereikbaar. In de woning zijn wel drempels aanwezig.

Niveau 2: Rollatortoegankelijke woning
Deze woningen zijn geschikt voor bewoners met rollators. Het toegangspad naar de woning of het woongebouw is extra breed. Er mag slechts een lichte hellinggraad zijn. Toegangsdeuren gaan automatisch open. Dit geldt ook voor de toegangsdeuren van de lift. De deuren zijn zo breed dat bewoners er makkelijk met een rollator doorheen kunnen.

Niveau 3: Rollatordoorgankelijk, rolstoeltoegankelijk

 

 

 

 De woning is geschikt voor bewoners die geen grote loopafstand kunnen afleggen en die eventueel in de woning gebruikmaken van een rollator. In een woongebouw kan de bewoner met een ‘standaard’ rolstoel in en door het woongebouw naar de woning komen. De gangen en/of galerijen zijn extra breed. De bewoner kan via de voordeur met de rolstoel in de woning komen. De rolstoel is in de woning niet goed te gebruiken, een rollator wel.

Niveau 4: Rolstoeldoorgankelijk


De woning is geschikt voor bewoners die zich zittend moeten verplaatsen. De woning is bereikbaar met een ‘standaard’ rolstoel en is geschikt voor gebruik van deze rolstoel in de woning. Bovendien is de woning voorzien van een grote woonkamer en minimaal één ruime slaapkamer. De slaapkamer is voldoende groot om passende zorg te kunnen leveren.